Over CodeKlets

De CodeKlets podcast is gestart door Kishen & Saber omdat ze een Nederlandstalige podcast wilden maken over software ontwikkeling, die naast informatief ook een beetje luchtig is. Door verschillende sub-categorieën aan bod te laten komen willen ze daarmee proberen om de luisteraar een kijkje in de keuken te geven bij de "buren". Zo zou je als beginnend of doorgewinterde Java ontwikkelaar toch te weten kunnen komen wat Rust development zo leuk maakt, en natuurlijk ook andersom. De CodeKlets podcast is dus niet toegespitst op een specifiek platform, of een bepaald soort software ontwikkeling, maar we proberen een zo'n breed mogelijk spectrum aan onderwerpen aan bod te laten komen.

Omdat Kishen & Saber zelf ook wel beseften dat luisteraars niet alleen naar hun eigen ervaringen willen luisteren, hadden ze bedacht dat ze steeds een gast wilden uitnodigen die in de podcast komt vertellen over wat het nou zo leuk maakt om software ontwikkelaar te zijn.

Na een tijd werd het CodeKlets team uitgebreid met 3 extra hosts, om ook wat meer verschillende invalshoeken aan tafel te brengen. Na de opname van de 1e aflevering probeerden Kishen & Saber Pauline te strikken als host, maar zij was helaas voor ons een tijd naar het buitenland verhuisd. Later hebben Bernard en Johnny het team versterkt, en nadat Pauline weer terug in Nederland was, was ook zij aan boord.

Inmiddels hebben we zelfs een 6e host: Wouter Dijks. Wouter is bij het CodeKlets team gekomen om ook de frisse kijk van een beginnend software ontwikkelaar aan tafel te brengen.

Het CodeKlets Team:

Picture of Bernard Kroes
Bernard Kroes

Co-host

Van GFA-Basic toen tot Ruby, Swift en Objective-C nu. Old school. Pragmatisch. It never hurts to help!

Picture of Johnny Dongelmans
Johnny Dongelmans

Co-host

Ruby developer, doet onder andere dingen met beveiliging en online identificatie.

Picture of Pauline Vos
Pauline Vos

Co-host

Software developer en consultant, vooral gespecialiseerd in PHP en Git. Spreekt graag op conferenties over software development en geeft trainingen.

Picture of Kishen Simbhoedatpanday
Kishen Simbhoedatpanday

Host

Software engineer met een tik voor kwaliteit en testen.

Picture of Saber Karmous
Saber Karmous

Host

Software Artist, omdat hij niet gespecialiseerd is in één aspect van software ontwikkeling. Programmeert in C#, Javascript/Typescript en vind zowel front-end als back-end leuk. Verder speelt hij zo nu en dan als solution architect.

Picture of Wouter Dijks
Wouter Dijks

Host

Junior IOS-developer met af en toe last van shiny-object syndrome. Gek op starwars en coden. Ervaring met data-engineering.